Unitati cazare Verificate

Ardeal

Cazare Ardeal .

Transilvania sau Ardeal (în latină Transsilvania sau Transsylvania, în maghiară Erdély, în germană Siebenbürgen; în dialectul săsesc Siweberjen, în turcă Erdelistan) este o regiune istorică și geografică situată în interiorul arcului carpatic; una din regiunile istorice ale României. De-a lungul timpului a făcut parte din Dacia, din Imperiul Roman; din Regatul Ungariei, respectiv din Imperiul Austriac. Pentru circa 170 de ani, între 1526 și 1699, a fost stat independent; sub suzeranitatea Imperiului Otoman, cu numele de Principatul Transilvaniei. În această calitate a jucat un rol însemnat în Războiul de 30 de ani, de partea coaliției protestante. Odată cu victoriile imperiale pe frontul antiotoman, Transilvania a intrat sub administrație habsburgică; dar și-a păstrat formal statalitatea până în 1867, fiind condusă de guvernatori numiți de la Viena.

Ca urmare a romanului Dracula, publicat de Bram Stoker în 1897, Transilvania a fost asociată în spațiul străin cu vampirii și cu genul horror în general.

Pe teritoriul Transilvaniei propriu-zise se află nouă județe: AlbaBistrița-NăsăudBrașov,  Cluj,  CovasnaHarghitaHunedoaraMureș și Sibiu.

sursa: wikipedia
Cazare in Ardeal .