Cazare Bihor
În vestul României se află județul Bihor, un județ bogat în obiective turistice naturale și antropice. Pe lângă Oradea, capitala Art-Nouveau a României, aici se află cea mai mare stațiune balneoclimaterică permanentă din țară, Băile Felix și mai multe masive ale Munților Apuseni. Datorită rocilor carstice, zona este bogată în chei, abrupturi, cascade, peșteri și avene. Toate acestea fac din județul Bihor un ținut deosebit pe care merită să îl vizitezi și să îi asculți poveștile.
La doar 8 km de Oradea se află cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din țară, cunoscută inclusiv la nivel internațional. Apele geotermale de aici sunt folosite pentru tratarea cu succes a unor afecțiuni, dar și pentru relaxare. Stațiunea a fost atestată încă din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. Apa are o temperatură ridicată, motiv pentru care bazinele din stațiune sunt deschise și în timpul iernii.
Stațiunea Băile 1 Mai se află aproape de Băile Felix, în comuna Sânmartin. Și aici turiștii vin pentru relaxare și tratament cu apă sărată și nămol sapropelic. Cei care vizitează stațiunea ajung de obicei la Ștrandul Venus, cu 14 bazine cu apă. Tot aici se află și cel mai vechi ștrand cu valuri din România. Ca și obiectiv turistic, se poate vizita lacul cu nuferi de pe pârâul Peta, în jurul căruia s-a dezvoltat o rezervație naturală unică în țară.
Stațiunea balneoclimaterică Băile Tinca se află la 25 km de orașul Salonta, în Câmpia de Vest. Se bucură de un climat temperat cu influențe oceanice dinspre vest. Temperaturile medii oscilează între -1°C în luna ianuarie și 21°C în luna iulie. Pe lângă climatul blând, stațiunea dispune de izvoare minerale slab carbogazoase utilizate pentru tratarea unor boli sau pentru turismul de agrement. Cazarea se face în vile amenajate în stil rustic.
Stâna de Vale este o stațiune balneoclimaterică apreciată pentru apele feruginoase și oligominerale, presiunea atmosferică mică, aerul puternic ionizat și radiația solară crescută. Se află la 1100m altitudine, pe Valea Iadului, fiind punct de plecare în numeroase trasee turistice către Cascada Iadolina, Peștera Meziad, Platoul Padiș și Izvorul Minunilor. Faimosul izvor se află aproape de Hotelul Iadolina, unde a fost amenajată o cascadă artificială care se termină într-un mic lac. Noaptea cascada este iluminată. Din bătrâni se spune că dacă bei apă din Izvorul Minunilor vei rămâne veșnic tânăr. Iarna, stațiunea este căutată de iubitorii de sporturi specifice anotimpului, pentru care există pârtii. De asemenea, se organizează plimbări cu sania sau snowmobilul.